Prezes Eryk Kłossowski jedynym polskim laureatem nagrody Budapest Energy Summit!

9 grudnia 2016, 11:29

Eryk Kłossowski, prezes PSE został doceniony na arenie międzynarodowej i wyróżniony nominacją w kategorii The Young Energy CEO w konkursie dla najlepszych CEO koncernów energetycznych. Konkurs rozstrzygnięto 5 grudnia, podczas Budapest Energy Summit – międzynarodowej konferencji skupiającej liderów branży energetycznej z całej Europy oraz decydentów Unii Europejskiej.

Międzynarodowe jury, złożone z ekspertów w branży energetycznej oraz przedstawicieli świata nauki, do prestiżowego grona wybrało trzech laureatów: Gergo Lencses (GE’s General Manager), Eryka Kłossowskiego (Prezes PSE), Gergely Szabo (CEO at MET International). Prezes Polskich Sieci Elektroenergetycznych został jedynym nominowanym CEO spoza Węgier.

Prestiżowa konferencja Budapest Energy Summit organizowana co dwa lata, jest ważnym forum dla wymiany spostrzeżeń oraz omówienia kluczowych zagadnień energetycznych w  szeroko rozumianym regionie Europy Środkowej. Jednocześnie stanowi doskonałą płaszczyznę spotkań dla wiodących europejskich przedsiębiorstw sektora energetycznego.

W tym roku, podczas konferencji, która odbyła się w dniach 5-6 grudnia, dyskutowano m.in. o: przyszłości i kształcie energetyki, Unii energetycznej, inteligentnych i innowacyjnych rozwiązaniach, w tym głównie o elektromobilności. W gronie ekspertów tegorocznej edycji Budapest Energy Summit znaleźli się Aleksander Medviediev, Prezes Gazpromu, Marcos Sefcovic, wiceprzewodniczący Komisji Europejskiej, komisarz ds. unii energetycznej.

Więcej informacji dostępnych jest pod adresem: www.budapestenergysummit.hu