Zaktualizowane Standardy Techniczne w PSE

28 stycznia 2022, 15:33

Zaktualizowane Standardy Techniczne w PSE
Komitet Standaryzacyjny PSE S.A. zatwierdził do stosowania zaktualizowane Standardy Techniczne:

„Ceramiczne długopniowe izolatory wiszące do sieci o znamionowym napięciu 110 kV”
(nr kodowy: PSE-ST.Izolatory_ceramiczne_wiszące_110kV/2021)

Przedmiotem niniejszej Specyfikacji są ceramiczne długopniowe izolatory wiszące, przeznaczone do napowietrznych sieci elektroenergetycznych napięcia przemiennego 110 kV. Specyfikacja dostępna jest w zakładce: Dokumenty (Standardy Sieci Przesyłowej -> Stacje Elektroenergetyczne -> Obwody pierwotne -> Izolatory stacyjne, osprzęt, rury).

Specyfikacja zastępuje:
Standardową Specyfikację Techniczną pn.: „Ceramiczne długopienne izolatory wiszące do sieci o znamionowym napięciu 110 kV” (nr kodowy: PSE-ST.Izolatory_ceramiczne_wiszące_110kV/2014);

„Ceramiczne długopniowe izolatory wiszące do sieci 220 kV i 400 kV”
(nr kodowy: PSE-TS.IZDŁ.220_400kV PL/2021v.1)

Przedmiotem niniejszej Specyfikacji są ceramiczne długopniowe izolatory wiszące, przeznaczone do napowietrznych linii elektroenergetycznych na znamionowe napięcie przemienne 400 kV i 220 kV, zlokalizowane na wysokości do 1 000 m nad poziomem morza. Specyfikacja dostępna jest w zakładce: Dokumenty (Standardy Sieci Przesyłowej -> Stacje Elektroenergetyczne -> Obwody pierwotne -> Izolatory stacyjne, osprzęt, rury).

Specyfikacja zastępuje:
Standardową Specyfikację Techniczną pn.: „Ceramiczne długopienne izolatory wiszące do sieci 220 kV” (nr kodowy: PSE-TS.IZDŁ.220.0 PL/2014V.1);
Standardową Specyfikację Techniczną pn.: „Ceramiczne długopienne izolatory wiszące do sieci 400 kV” (nr kodowy: PSE-TS.IZDŁ.400.0 PL/2014V.1).

„Linia napowietrzna 400 kV Załącznik 7a Ceramiczne izolatory długopniowe”
(nr kodowy: PSE-SF. Linia 400kV.7a PL/2021v1)

Przedmiotem niniejszej Specyfikacji są ceramiczne długopniowe izolatory wiszące, przeznaczone do napowietrznych linii elektroenergetycznych na znamionowe napięcie przemienne 400 kV i 220 kV, zlokalizowane na wysokości do 1 000 m nad poziomem morza. Specyfikacja dostępna jest w zakładce: Dokumenty (Standardy Sieci Przesyłowej -> Linie elektroenergetyczne -> Linie napowietrzne -> Nowe linie napowietrzne -> Linia napowietrzna 400 kV nowobudowana).

Specyfikacja zastępuje:
Załącznik 07a. Linia napowietrzna 400kV - Ceramiczne długopienne izolatory wiszące do sieci 400 kV (nr kodowy: PSE-SF.Linia 400kV.7a PL/2014v1)